This is us | Audi Brussels
Een luchtbeeld boven Audi Brussels

Dit zijn wij

Aangenaam, wij zijn Audi Brussels

Audi Brussels, dat is meer dan een fabriek. Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot een vaste waarde in de Belgische hoofdstad. Een warme, open en diverse familie met een rijke geschiedenis, een eigen manier van doen én een speciale missie: de toon aangeven in e-mobiliteit en duurzaamheid met 100% elektrische premiumwagens.

Waar we voor staan: onze missie en strategie

Onder de globale Audi-noemer “Vorsprung 2030” gaat ook Audi Brussels voluit voor de toekomst. Het ultieme doel dat ons verbindt: de wereld in beweging houden met betekenisvolle technologie. Zo willen we samen dé toongevende experten zijn die elektrische wagens en e-mobiliteit naar nieuwe hoogtes tillen.

 

De motor van onze strategie? Dat zijn onze mensen en cultuur, maar ook operationele uitmuntendheid en financiële prestaties. Kort samengevat: als bedrijf een voorsprong nemen, dat kan alleen met een hecht team dat samenwerkt volgens de juiste processen en met het oog op winstgevende groei.


Twee mensen met Audi jassen lopen over een pad dat aan weerszijden omgeven is door bladeren.

1. Duurzaam en verantwoord

Audi Brussels is de eerste Audi-fabriek ter wereld die CO₂-neutrale massaproductie waarmaakt. Voor zowat 95% van onze productie zetten we hernieuwbare energiebronnen in. De overige 5% compenseren we met milieuprojecten. Door verantwoord te ondernemen dragen we ons steentje bij aan milieu én maatschappij.

Een arbeider werkt aan het batterijpakket

2. Integriteit

Economisch succes en verantwoord ondernemen zijn nauw met elkaar verbonden. Daarom promoten we actief een cultuur van integer leiderschap, samenwerking, openheid en individuele verantwoordelijkheid.

Robots die de transmissie leveren

3. Innovatie en kwaliteit

Zin voor perfectie zit in ons DNA. Samen maken we onze processen, producten en diensten continu beter. Het Audi Brussels Ideeënprogramma is daarin cruciaal: iedereen krijgt de kans ideeën te delen om onze werking te optimaliseren, kosten te drukken en onze concurrentiepositie te versterken.

2 arbeiders werken aan een motor en transmissiesysteem

4. Eenheid door diversiteit

Audi Brussels is als Brussel zelf: een smeltkroes van culturen, talen, generaties, genders, geaardheden, competenties … Dat zien we als een troef voor meer creativiteit, innovatie, dynamiek en dus het succes van ons hele bedrijf. Kortom, wij leven diversiteit elke dag opnieuw.

Een montagemedewerker werkt aan de achterruit

5. Terecht trots

3D-printers, artificiële intelligentie, robots, big data ... Onze ingenieurs en techniekers gaan elke dag aan de slag met de meest innovatieve tools en spitstechnologie. Bij Audi Brussels zetten we dan ook alles op alles om een smart factory te zijn, klaar voor de toekomst. En daar mogen – sterker nog: moeten – we fier op zijn!

Een Audi teamvergadering

6. Wij > ik

Met doelgerichte opleidingen en een innovatieve werkomgeving krijgt iedereen bij Audi Brussels de kans om zich verder te ontplooien. Al gebeurt dat niet in het ijle. Groeien en bijleren, dat doen we met én voor elkaar. Zodat iedereen de vruchten plukt.

Een Audi teamvergadering

7. Vertrouwen

Onze beloftes nakomen en vertrouwen scheppen, is cruciaal voor onze klanten, aandeelhouders, zakelijke partners én bedrijfscultuur: stuk voor stuk drijvende krachten achter onze e-tron-modellen. Hoe we dit bevorderen? Met ons T4I-initiatief (Together for Integrity) en door eerlijke conversaties tussen managers en teams aan te moedigen.

Een zwarte auto op een piste
 

Het laatste nieuws van Audi Brussels

Bij Audi Brussels maken onze mensen het nieuws. Zij zetten dag in, dag uit hun schouders onder spraakmakende projecten en toonaangevende activiteiten. De laatste nieuwigheden, ontwikkelingen en verhalen uit onze fabriek lees je hier.