Audi Brussels wint de Industrial Excellence Award Belgium 2021

IEA.jpg

Het is officieel: Audi Brussels heeft de eerste Belgische Industrial Excellence Award gewonnen. Deze prijs werd aan de Audi-fabriek in Brussel uitgereikt door de Vlerick Business School.

School in Brussel. Sinds 1995 beoordelen 15 Europese topuniversiteiten en -bedrijfsscholen in het kader van de Industrial Excellence Award (IEA) de managementkwaliteit en het concurrentievermogen in de industrie en de dienstensector.

Ann Vereecke, professor Operations Management aan Vlerick Business School: "Wij zijn trots dat Vlerick Business school mag optreden als Belgische partner van de European Industrial Excellence Award. Deze prestigieuze prijs is een mooie erkenning voor bedrijven die een duidelijke en consistente strategie combineren met uitmuntende operationele prestaties. Dit jaar werd er specifiek gefocust op de manier waarop digitaal geoptimaliseerde processen extra waarde kunnen creëren. Hét model voor duurzame groei!"

Audi Brussels neemt met een duidelijke strategie voor de toekomst de eerste plaats in

Audi Brussels is de eerste winnaar van de "Industrial Excellence Award Belgium". De doorslaggevende factor voor de overwinning was de duidelijke strategie van de onderneming inzake innovatie, digitalisering en elektromobiliteit. De fabriek heeft zich tot doel gesteld nog schlanker, duurzamer en meer gedigitaliseerd te worden. Voor Audi Brussels is digitalisering een reis met een duidelijk doel: van gegevensverzameling om transparantie te creëren tot autonome systemen. "Audi Brussels werkt onvermoeibaar om de trends op het gebied van digitalisering en elektrificatie voor te blijven en ook in de toekomst de norm te blijven bepalen: Een geslaagd voorbeeld is de omschakeling naar de productie van volledig elektrische modellen en de daarmee gepaard gaande volledige transformatie van de fabriek naar genetwerkte processen en het gebruik van innovatieve productietechnologie", zegt Volker Germann, CEO van Audi Brussels.
Een bijzonder vermeldenswaardig aspect van de digitalisering is de integratie van de werknemers in de automatiserings- en digitaliseringsprojecten, zoals de nieuwe analysesoftware BattMAN ReLife, die binnen enkele minuten de gezondheidstoestand van de hoogspanningsbatterij controleert. Om een succesvolle toekomst te verzekeren, is er ook speciale aandacht voor de omscholing en bijscholing van werknemers in de Audi-fabriek in Brussel.

De Audi-vestiging in Brussel heeft in 2020 al de titel van "Factory of the Future" in de wacht gesleept en is sinds 2018 's werelds eerste CO2-neutrale grootschalige productiefaciliteit in het premiumsegment. Sinds het najaar van 2018 wordt de eerste volledig elektrische SUV van het merk met de vier ringen geproduceerd in de Brusselse gemeente Vorst. De Audi e-tron Sportback volgt in 2020. Vorig jaar vierde de vestiging een bijzondere mijlpaal in haar geschiedenis met de productie van het acht miljoenste voertuig. De Industrial Excellence Award onderstreept de voortrekkersrol van de Belgische productievestiging op het gebied van duurzaamheid, elektromobiliteit en digitalisering.