Audi Brussels bouwt nieuwe laadpalen voor elektrische voertuigen op de personeelsparkeerplaatsen rond de fabriek

Audi Brussels zal half maart de 34 nieuwe oplaadpunten voor elektrische voertuigen in gebruik nemen op de personeelsparkeerterreinen rond de Audi-site in Brussel. Het bedrijf heeft daarmee het aantal oplaadmogelijkheden uitgebreid tot 66.

1920x1080_Laadpalen%20torenparking-2c.jpg
Vanaf half maart staan de nieuwe laadpalen met elk 2 laadpunten de medewerkers ter beschikking in de parkeertoren en op de parkeerterreinen rondom de fabriek. De laadpalen worden gevoed met gecertificeerde groene stroom. Deze is afkomstig van windturbines in België en de 107.000 m² zonnepanelen op de fabrieksdaken van Audi Brussels. Met de verdere uitbreiding van de bestaande oplaadpunten worden de medewerkers gestimuleerd om elektrisch te rijden en zet Audi Brussels weer een stap richting CO2-neutrale premiummobiliteit.

Het gebruik van de laadpalen zal ook in de toekomst continu worden gecontroleerd om de laadinfrastructuur desgewenst verder uit te breiden. Opladen doe je met een RFID-kaart. De parkeerplaatsen met oplaadpunten zijn exclusief gereserveerd voor elektrische voertuigen van medewerkers.