Audi Brussels doneert 13.000 € aan het Rode Kruis

Audi Brussels steunt medische en sociale instellingen tijdens de corona-crisis. Volker Germann, CEO van Audi Brussel, overhandigde Benoit De Raet, voorzitter van de lokale afdeling "Ganshoren-Koekelberg" van het Rode Kruis gisteren een cheque ter waarde van 13.000 €.

1920x1080Cheque-Rode-Kruis-19.jpg
1920x1080_Cheque-Rode-Kruis-14e.jpg
"We zijn blij dat we u dit bedrag kunnen verstrekken om u te ondersteunen bij uw sociale initiatieven en in de strijd tegen het coronavirus. We zijn ook erg blij dat het idee van de medewerkers zelf kwam. Dit toont aan hoe diep de sociale verantwoordelijkheid bij ons allemaal verankerd is in deze moeilijke tijden en dat maakt ons als Directie erg trots op ons team", zegt Volker Germann.
730x730_Rode-Kruis.jpg
De steun van het Rode Kruis kwam tot stand op initiatief van een medewerker van Audi Brussels. Het management startte vervolgens een inzamelactie en de directie verdubbelde het bedrag.

Het Rode Kruis gaat een deel van dit bedrag gebruiken om voedselpakketten voor hulpbehoevende mensen te kopen. Een ander deel wordt gebruikt om beschermende uitrusting aan te schaffen om de verspreiding van het coronavirus bij zowel eigen vrijwilligers als verplegend personeel in ziekenhuizen en bejaardentehuizen te voorkomen.

Naast deze schenking heeft Audi Brussel ook medische beschermingsmiddelen zoals mondmaskers en beschermende kledij ter beschikking gesteld van sociale instellingen.