Audi Brussels is "Factory of the Future"

Nu is het officieel: Audi Brussels is "Factory of the Future". De Belgische werkgeversorganisatie Agoria heeft deze titel toegekend aan de dochteronderneming van Audi.

200227_Factory%20of%20the%20Future-21a%20(Custom).jpg
200227_Factory of the Future-34 (Custom).jpg
Gisteren reikte Peter Demuynck, Algemeen Directeur van Agoria, de prijs uit aan Peter Kössler, directielid voor productie en logistiek bij AUDI AG en voorzitter van de raad van bestuur van Audi Brussels, en aan Volker Germann, CEO van Audi Brussels. "Ik ben erg blij dat onze Belgische vestiging en daarmee het hele Audi Brussels team wordt geëerd met de prijs "Factory of the Future". Dit is een mooie beloning voor de tomeloze inzet van ons team en tegelijkertijd een erkenning voor alles wat ze reeds gerealiseerd hebben ”, zegt Kössler. “Het elektrische tijdperk begon in 2018 in de fabriek in Brussel. Sindsdien produceren we er de Audi e-tron en dat in een CO2-neutrale fabriek. Een paar weken geleden zijn we ook begonnen met de serieproductie van de Audi e-tron Sportback, het tweede elektrische model van Audi. ”

Agoria kent de titel "Factory of the Future" toe aan fabrieken die investeren in digitalisering, intelligente processen en producten en in een productie van wereldniveau. Aanvullende vereisten zijn onder meer het doordacht ecologisch omgaan met energie en materialen en aandacht hebben voor de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van de medewerkers. "We zijn natuurlijk verheugd en trots dat de experts onze inspanningen op al deze gebieden erkennen", zegt Volker Germann, CEO van Audi Brussels.
200227_Factory of the Future-28 (Custom).jpg
Volgens de jury overtuigde Audi Brussels onder andere met het certificaat van een CO2-neutrale fabriek. De Belgische dochteronderneming van Audi is 's werelds eerste gecertificeerde CO2-neutrale producent in het premiumsegment. Zo werd de grootste fotovoltaïsche installatie in de regio Brussel met een huidige totale oppervlakte van 91.000 m² geïnstalleerd op de fabrieksdaken.

Als premiumfabrikant voldoet Audi Brussels aan hoge kwaliteitsnormen. Het bedrijf stemt de productie- en logistieke processen strategisch af op toekomstige vereisten. De focus ligt op de medewerkers: ze worden daarbij op een efficiënte manier door hulpsystemen ondersteund, ook systemen met nieuwe vormen van mens-machine-interactie. Deze assistentiesystemen verhogen de procesbetrouwbaarheid en ergonomie op de werkplek.
Het bedrijf hecht ook veel belang aan het welzijn van zijn werknemers. Daarom investeert het consequent in ergonomische werkplekken. De zogenaamde "Audi Check-Up" is ook uniek in de Belgische industrie. Medewerkers kunnen vrijwillig een gratis gezondheidstest afleggen buiten de wettelijke bedrijfsgezondheidszorg en kunnen ook advies inwinnen bij een arts.

Audi Brussels wordt erkend als een van de beste werkgevers in België en heeft verschillende prijzen ontvangen voor zijn innovatieve HR-processen. Van 2016 tot 2020 ontving het bedrijf de "Top Employer" award en in 2019 de "HR Team of the Year" award.