Koninklijk bezoek bij Audi Brussels

Zijne Majesteit de Koning bracht Audi Brussels vandaag een officieel bezoek. Aanleiding voor dit bezoek is de interesse van de vorst voor de opleiding duaal leren. In België is Audi Brussels pionier wat betreft het aanbieden van een beroepsopleiding waarbij de praktijk zeer nauw aansluit bij de bedrijfswereld. Hierbij informeerde Koning Filip zich ook naar de eerste vol elektrische SUV uit de geschiedenis van Audi. De serieproductie van de Audi e-tron werd in september exclusief voor de wereldmarkt bij Audi Brussels opgestart. De Vlaamse, Waalse en Brusselse ministers van onderwijs, Hilde Crevits, Marie-Martine Schyns en Didier Gosuin waren bij dit bezoek eveneens te gast.

120219_Visit-King-Philippe-4.jpg
In het trainingscentrum van Audi Brussels trof de Belgische Koning Philippe de studenten, die er hun opleiding als installatie- en onderhoudstechnieker voltooien. Momenteel nemen 34 studenten deel aan het leerprogramma “Duaal Leren” te Audi Brussels. Het jong talent komt uit 2 partnerscholen, met dewelke Audi Brussels sinds 2012 nauw samenwerkt. De vorst zag hoe de studenten, in het kader van hun opleiding, in de robottrainingsruimte de technieken aanleren. De prominente bezoeker was nieuwsgierig naar de tewerkstellingskansen van de studenten, zocht direct contact met hen, stelde verschillende vragen en was onder de indruk van hun vakkennis. De koning is erg geïnteresseerd in een doelgerichte opleiding van jongeren in de bedrijfswereld.

In het verleden had het Belgische Koningshuis tezamen met onderwijsexperten een studiereis ondernomen in de Duitse Bondsrepubliek en in Zwitserland, om er zich ter plaatse over de voordelen van “Duaal Leren” te informeren. Deze namiddag vindt in het Koninklijk Paleis te Brussel een vak symposium plaats onder leiding van Zijne Majesteit de Koning, met als hoofdthema een betere beroepsintegratie van jonge mensen.
Top_Employer_Belgium_2019.gif
Audi Brussels werd vorige week door het "Top Employer Institute" voor de vierde maal onderscheiden als aantrekkelijke werkgever, omwille van zijn prestaties op vlak van promotie en opleiding. Het was onder meer de efficiënte opvolgingsplanning, die bij Audi Brussels in alle afdelingen toegepast wordt, die hiervoor de doorslag gaf.
Erik Prieels, Algemeen Directeur Human Resources: „De beslissing om in 2012 jong personeel op te leiden, in samenwerking met 2 partnerscholen, is de juiste beslissing geweest. Dankzij deze succesvolle opleiding ‘Duaal Leren’ bieden wij jong talent niet enkel een solide vorming in een modern kader, maar ook de kans op een aantrekkelijke baan. Naar de toekomst toe wensen we deze vorm van opleiding met andere competenties uit te breiden.” De beroepsopleiding voor technici van Audi Brussels en de beide partnerscholen uit Halle en Sint-Pieters-Woluwe biedt ook het perfecte antwoord op het heersend tekort aan vakmensen.

Sinds de eerste diploma-uitreiking van „Duaal Leren” bij Audi Brussels in 2014, konden de meeste van deze afgestudeerde studenten bij Audi Brussels als installatie- en onderhoudstechnieker aan de slag. Tijdens zijn fabrieksbezoek kwam Koning Filip ook met vier toenmalige deelnemers van Duaal Leren in gesprek. De vakexperten werken vandaag in de Plaatslagerij en in de Montage.

Zijne Majesteit de Koning was onder de indruk van het transformatieproces, dat de fabriek sinds zijn laatste bezoek in 2016 heeft doorlopen. In de voorbije twee en een half jaar van verbouwingswerken heeft de fabriek zich helemaal tot e-mobiliteitsfabriek omgevormd en zich op de productie van de elektrische-SUV Audi e-tron voorbereid. Naast de grootschalige structuur en bouwwerkzaamheden in de fabriek kwam er tevens een uitgebreid kwalificatieproces aan te
pas.

Medewerkers kregen meer dan 200.000 opleidingsuren om de nieuwste technologieën aan te leren, die voor de productie van een vol elektrisch voertuig nodig zijn. Patrick Danau, fabrieksdirecteur van Audi Brussels resumeert: „Wij zijn zeer verheugd over dit bezoek en over de waardering die wij van het koningshuis krijgen. De interesse van Zijne Majesteit de Koning is een mooie erkenning voor het vele werk dat onze medewerkers, de sociale partners en het management van Audi in de voorbije jaren gepresteerd hebben om de serieproductie van de Audi e-tron mogelijk te maken.”
120219_Visit-King-Philippe-2.jpg