1800x1200_Erik-Prieels.jpg

Erik Prieels nieuw Algemeen Directeur Human Resources

Wijziging op directieniveau bij AUDI BRUSSELS S.A./N.V.: Erik Prieels heeft op 1 januari de functie van Algemeen Directeur Human Resources opgenomen. De 52 jaar oude Prieels was hiervoor verantwoordelijk voor de operatieve personeelsafdeling bij Audi Brussels. Hij treedt hiermee in de sporen van Thomas Neuhaus, die na twee jaar directielid van Audi Brussels zijnde terugkeert naar Ingolstadt, waar hij een nieuwe leidinggevende positie opneemt.

Met Erik Prieels versterkt een ervaren personeelsmanager de directie bij Audi Brussels. Patrick Danau, fabrieksdirecteur van Audi Brussels, erkent Prieels als een uitmuntend vakman: "Wij kennen Erik Prieels als een uitstekend personeelsman en productie-expert. Aldus verenigt hij substantiële kerncompetenties voor de komende uitdagingen."

Erik Prieels heeft een opleiding in de sociale sector en is sinds 1987 medewerker van de automobielfabriek in de Brusselse deelgemeente Vorst. Aan het begin van zijn carrière was hij systeemplanner in de operationele logistiek van de vroegere Volkswagen-fabriek in Brussel en werd later in de voorserielogistiek geïntegreerd. In 2007 werd Prieels benoemd tot hoofd van de logistiekafdeling van Audi Brussels en in 2012 nam hij de leiding van de operatieve personeelsdienst over.
730x730_Thomas-Neuhaus.jpg
Zijn voorganger Thomas Neuhaus is sinds 1995 in verschillende managementfuncties bij Audi werkzaam. In januari 2016 kwam hij als Algemeen Directeur Human Resources naar Audi Brussels. Wendelin Göbel, Personeelsdirecteur bij AUDI AG en lid van de Raad van Bestuur van Audi Brussels, bedankt Thomas Neuhaus voor zijn grote inzet in België: "Als vestiging voor de productie van de nieuwe Audi e-tron is Audi Brussels een essentiele player binnen het Audi-concern. Thomas Neuhaus heeft deze ontwikkeling op personeelsvlak significant vormgegeven en Audi Brussels zodoende succesvol als attractieve en duurzame werkgever gepositioneerd."
Bij Audi Brussels werken momenteel ongeveer 3.000 mensen die vanaf dit jaar de toekomst van de elektromobiliteit actief mee vorm zullen geven: de onderneming zal vanaf 2018 de eerste volledig elektrisch op batterij gestuurde SUV van het merk met de vier ringen exclusief voor de wereldmarkt produceren. De fabriek krijgt ook een eigen batterijproductie.