1920x600_TBT2016.jpg

Audi Brussels wint milieuprijs "Trends Business Tour 2016"

Audi Brussels werd met de milieu award "Trends Business Tour 2016" bekroond. Het automerk met de vier ringen heeft het gehaald van sterke concurrenten, waaronder de energiegigant "EDF", de investeringscoöperatieve "Energiris" alsook de fabrikant van biologische dranken "Simone a soif". Doorslaggevend voor deze onderscheiding was volgens de jury het sluitend totaalconcept van Audi Brussels over duurzame ontwikkeling.
1920x1080_Trends1.jpg
Deze onderscheiding werd tijdens een prijsuitreiking in Brussel in ontvangst genomen door Patrick Danau, fabrieksdirecteur en woordvoerder van het directiecomité van AUDI BRUSSELS S.A./N.V.: "Wij zijn trots en gelukkig dat de "Trends Business Tour Award 2016" aan ons werd toegekend. Dit is een verdienste voor de volledige fabriek!"

Audi Brussels heeft zich consequent voor innovatie en duurzaamheid ingezet. De automobielconstructeur uit het Brusselse stadsdeel Vorst is er glansrijk in geslaagd om economisch handelen en milieubescherming te harmoniseren, luidde het van de juryvoorzitter en redacteur van het tijdschrijft "Trends-Tendances", Guy Van den Noortgate: "De jury viel vooral voor de duurzaamheid, die als een rode draad door het ganse Audi concept loopt. Het is niet steeds evident dat grote bedrijven investeren in duurzaamheid. Het is zoals bij grote tankers, die soms moeizaam van koers veranderen, maar bij Audi lukt het dus wel. Audi Brussels past duurzaamheid toe in al zijn dagelijkse concrete operationele facetten."

Audi hecht veel waarde aan milieubescherming, maximale efficiëntie en eerbiediging van natuurlijke bronnen. Zo exploiteert Audi een fotovoltaïsche installatie met een totale oppervlakte van ongeveer 37.000 m². Dit is meteen de grootste fotovoltaïsche installatie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Bovendien werd er in de nieuwe lak-voorbehandelingsinstallatie een warmtepomp geïnstalleerd. De teruggewonnen warmte wordt opnieuw in het productieproces ingeblazen waardoor energie uitgespaard wordt en waardoor er minder CO₂-uitstoot gegenereerd wordt. Met dit milieu-engagement beantwoordt Audi aan de verwachtingen van klanten en aan de veranderingen in de maatschappij wereldwijd.

Vanaf 2018 zal in de Brusselse vestiging het eerste zuiver elektrisch aangedreven voertuig in de Audi-geschiedenis van de band rollen. Momenteel wordt de fabriek op de productie van deze nieuwe e-SUV voorbereid. Fabrieksdirecteur Patrick Danau benadrukt, dat alle innovaties in de fabriek in overeenstemming zijn met de hoogste milieustandaarden: "Dat is ook onze opvatting over automobielconstructie: intelligente en duurzame voertuigen moeten uit een gelijkaardig opgestelde fabriek komen. Alle productiestandaarden moeten volgens volgens dit concept georganiseerd worden."
1920x1080_Trends2.jpg
Audi Brussels wil essentiële kengetallen op vlak van milieu, zoals energieverbruik, waterverbruik, gebruik van oplosmiddelen, afval en CO₂-uitstoot tegen 2018 met 25 procent verlagen ten opzichte van 2011. Reeds vandaag de dag beroept de fabriek zich op groene stroom en is daardoor CO₂-neutraal. De Brusselse fabriek behoort zoals ook alle andere Audi-fabrieken wereldwijd tot de voorlopers van vestigingen met engagement voor milieubescherming en wendt een gecertifieerd milieumanagementsysteem aan. Tot voor kort behaalde Audi Brussels opnieuw het Europese EMAS-Certificaat. EMAS (Eco-Management en Audit Schema) is een door de EU ontwikkeld zeer performant vrijwillig milieumanagementsysteem voor organisaties die op een proactieve en systematische wijze hun milieuprestaties wensen te verbeteren.

In totaal hebben meer dan 50 ondernemingen meegedongen naar de "Trends Business Tour Award". De milieuprijs wordt sinds drie jaar door het wekelijkse tijdschrift Trends-Tendances, door de bedrijfsrevisoren BDO en door de financiële instelling ING uitgereikt. Een zevenkoppig selectiecomité met vertegenwoordigers van deze drie instanties kent éénmaal per jaar aan een onderneming, die met nieuwe ideeën, creativiteit en dynamisme op vlak van milieu uitblinkt, een onderscheiding toe. De jury beschouwt de dialoog van de kandidaten met hun personeel bovendien ook als hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.