1920x1080_Koning-Philippe.jpg

Bondspresident Joachim Gauck en het Belgische Koningspaar bezoeken de Audi fabriek in Brussel

De Duitse Bondspresident Joachim Gauck heeft op de tweede dag van zijn driedaags staatsbezoek in België de Audi fabriek in Brussel bezocht. Op uitnodiging van het Belgische Koningspaar kwamen Bondspresident Gauck en Mevrouw Daniela Schadt naar de automobielfabriek ten zuiden van de Belgische hoofdstad ter gedachtenuitwisseling.
730x730_Flags.jpg
De kernonderwerpen handelden over de eerste volledig elektrische terreinwagen uit de ondernemingsgeschiedenis van Audi, die vanaf 2018 in de Brusselse fabriek van de band zal rollen, alsook de omgang met een divers personeelsbestand. Audi CEO Prof. Rupert Stadler: "Bij Audi ontspringt de mobiliteit van de toekomst en hierbij speelt de fabriek in Brussels een dragende rol. Het staatsbezoek vandaag aan de Brusselse Audi fabriek is een teken van waardering voor ons engagement in België."

Audi Brussels stelt momenteel ongeveer 2500 medewerkers tewerk van 27 verschillende nationaliteiten. De respectvolle omgang met mensen van verschillende afkomst, overtuiging, taal, opleiding, cultuur en visie vormt de basis van onze samenwerking bij Audi Brussels, om het met de woorden van de productiedirecteur Patrick Danau te zeggen: "Z.M. Koning Philippe is na zijn bezoek in 2014 nu voor de tweede maal te gast in de Brusselse vestiging. Wij voelen ons zeer vereerd, hem over ons opleidingssysteem en onze jobperspectieven voor jonge talenten te informeren." Voor zijn veelvoudig aanbod op vlak van "Human Resources" werd de onderneming begin dit jaar door het gerenomeerde "Top Employer Institute" gecertificeerd.

Hoogtepunt van het bezoek aan de Audi fabriek was de uitwisseling van de staatsgasten met vier studenten, die zich bij Audi Brussels in het kader van het programma "Geassocieerd Onderwijs" tot installatie - en onderhoudstechnieker kwalificeren. Audi is in België de voorloper van het "Geassocieerd Onderwijs". Sinds 2012 werkt Audi Brussels nauw samen met twee partnernscholen, één uit het Franstalige landsgedeelte en één uit het Vlaamstalige landsgedeelte om aan jonge mensen de kans te geven kennis te maken met het beroepsleven en hier ook in te stappen.
A161204_large.jpg
Direct bij het begin van hun bezoek hebben de prominenten in het gastenboek een woordje neergeschreven en hebben zij de studie „Audi e-tron quattro concept“ van dichterbij bekeken. De volelektrische sportieve SUV werd reeds in september 2015 op de Internationale Automobielbeurs gepresenteerd. Zijn reikwijdte van meer dan 500 kilometer maken hem volledig geschikt voor alledaags gebruik. Het Audi e-tron quattro concept verschaft reeds een concrete kijk op de eerste elektrische seriewagen van het vier ringenmerk, dat in 2018 bij Audi Brussels van de band zal rollen.