Volker Germann is de nieuwe Algemeen Directeur van Audi Brussels

Volker Germann is de nieuwe Algemeen Directeur van Audi Brussels. In de Belgische vestiging wordt de Audi e-tron gebouwd, de eerste volledig elektrische SUV in de geschiedenis van Audi. Germann volgt in zijn nieuwe positie Patrick Danau op. Die gaat na meer dan 40 jaar actief geweest te zijn bij het Volkswagen-concern met pensioen. In de directie van Audi Brussels neemt Volker Germann de functies van Algemeen Directeur techniek en logistiek en woordvoerder van het directiecomité op zich
directie.jpg

"Met Volker Germann komt een gekwalificeerde productiespecialist met uitgebreide internationale ervaring naar de vestiging in Brussel. We verheugen ons erover dat we hem voor deze functie hebben kunnen aantrekken", aldus Peter Kössler, voorzitter van de raad van bestuur van Audi Brussels en hoofd productie en logistiek bij AUDI AG. "We bedanken Patrick Danau voor zijn engagement voor de Belgische vestiging. Hij heeft de ombouw van de fabriek tot vestiging voor elektromobiliteit in belangrijke mate vormgegeven."

Volker Germann_NIO.jpg
Germann werkt al vele jaren succesvol voor het Volkswagen-concern en Audi. De ingenieur sloot zijn studie aan de Fachschule für Technik in Mannheim af en begon in 1986 zijn carrière bij VW als bediende in de centrale planning lak en montage. In 2009 werd hij fabrieksdirecteur bij VW do Brasil in de vestiging in Curitiba. In 2016 werd Volker Germann fabrieksdirecteur van de joint venture FAW-Volkswagen in het Chinese Changchun. In deze stad met circa zeven miljoen inwoners worden de modellen Audi A4 L, Audi A6 L, Audi A6 L e-tron, Audi Q3 en Audi Q5 L gebouwd voor de Chinese markt. Nu verheugt Germann zich over de nieuwe professionele uitdaging in de Europese hoofdstad: "De fabriek in Brussel ondersteunt op dit moment een van de belangrijkste evoluties bij Audi. Onder leiding van Patrick Danau heeft de fabriek zich optimaal op deze taak voorbereid. Ik verheug me erover de overstap naar het tijdperk van de elektromobiliteit en de productie van voertuigen met een volledig nieuwe aandrijvingstechniek mee vorm te mogen geven. Nu maak ik deel uit van het team dat de Audi e-tron met veel passie en kennis van zaken op de weg brengt."

Germanns voorganger Patrick Danau heeft de fabriek in Brussel de voorbije drie jaar samen met zijn team afgestemd op de productie van de Audi e-tron; hij heeft van de vesting in het hart van Europa een toonaangevende productie-eenheid voor elektromobiliteit gemaakt. De ingenieur kent de fabriek in Brussel sinds 1978. Hij begon destijds zijn carrière in de montage van de vroegere VW-fabriek in Brussel. Na talrijke buitenlandse opdrachten in concernbedrijven vond Danau in 2014 de weg terug naar Brussel, waar hij de voorbije vijf jaar actief was als Algemeen Directeur productie, techniek en logistiek en woordvoerder van het directiecomité. "De cirkel is rond voor mij: op de plaats waar meer dan 40 jaar geleden alles voor mij begon, beëindig ik nu mijn carrière. Een mooiere afsluiting dan de productie van de Audi e-tron had ik me voor het einde van mijn loopbaan niet kunnen voorstellen."