B-G-G_Photo_last_A1_showroom_07312018-003_B.jpg

Audi Brussels zegt vaarwel aan de Audi A1

De Audi A1 heeft een succesverhaal geschreven in zijn productiesite in Brussel: Woensdag rolde de laatste Audi A1 van de eerste generatie er van de band. Hij maakt plaats voor de eerste puur elektrische Audi, de Audi e-tron, die zijn debuut viert in de herfst. Ensy Belis, de klant van de laatste voor de Belgische markt geproduceerde Audi A1, werden de sleutels voor haar gletsjerwitte Audi A1 Sportback 1.0 TFSI direct in de fabriek symbolisch overhandigd. Daar werd ze officieel begroet door Patrick Danau, Algemeen Directeur Audi Brussels, door het management en de sociale partners van Audi Brussels alsook door vertegenwoordigers van Audi Import (D’Ieteren).

1277x718_Last-A1-Brussels.png
Met de productiestart van de Audi A1 in mei 2010 en van de Audi A1 Sportback een jaar later begon voor de productiesite een nieuw tijdperk. In 2012 werd de Audi A1 quattro als speciaal model in een beperkte oplage van 333 stuks geproduceerd en begin 2014 kreeg de A1-familie versterking van de krachtige Audi S1 en Audi S1 Sportback. In de bijna 70-jarige geschiedenis van de productiesite is de Audi A1 het eerste model dat exclusief in de Europese hoofdstad werd gebouwd. Hiermee heeft Audi Brussels als productiesite een belangrijke rol in het Audi-concern.

“De Audi-site in Brussel is een zeer betrouwbare en succesvolle partner. De werknemers hebben onze kleinste Audi de voorbije acht jaar grootgebracht, mooie prestaties neergezet en de site internationaal competitief gemaakt”, aldus Peter Kössler, Directeur Productie en Logistiek AUDI AG.

“Dit is mijn allereerste Audi“, zegt de klant Ensy Belis. “Toen ik de wagen bestelde, kon ik niet vermoeden, dat uitgerekend ik één van de laatste in Brussel gemaakte Audi A1 zou krijgen.”

De eerste generatie van de Audi A1-familie overtuigde de klanten wereldwijd. In totaal produceerde Audi Brussels 909.152 Audi A1 en Audi Sportback, waarvan 13.327 Audi S1. Het succesvolle compacte model werd in meer dan 20 kleuren gelakt, voornamelijk in gletsjerwit, gevolgd door briljantzwart, Amalfiwit en Misanorood. De grootste afzetmarkten van deze Audi A1-generatie zijn Duitsland, Groot-Brittannië en Ierland, Frankrijk, Italië en Spanje. Met meer dan 30.000 Audi A1 staat België op de achtste plaats in de ranking wereldwijd.

Vele gasten, waaronder het Belgische koningshuis, de vroegere Duitse Bondspresident Joachim Gauck en DTM-icoon Mattias Ekström, bezochten de site in de loop van de voorbije jaren. “De grote interesse toont dat we met de Audi A1-productie in Brussel maatstaven uitgezet hebben. Ons succesverhaal wordt vervolgd. We zijn klaar om de Audi-e-tron in onze CO2-neutrale fabriek in serie te produceren”, aldus Patrick Danau, Algemeen Directeur Audi Brussels. De productiesite Martorell in Spanje produceert voortaan de tweede generatie van de Audi A1.