1920x1080_TE-2018_1.jpg

Audi Brussels ontvangt voor de derde keer het Top Employer-label

Audi Brussels biedt zijn werknemers een uitstekende werkomgeving en talrijke ontwikkelingsmogelijkheden aan. Dat wordt dit jaar mede bevestigd door het Top Employer Institute, dat met de vernieuwing van zijn titel van "Top Employer" het personeelsbeleid bij Audi Brussels hercertificeert. Audi Brussels behoort met deze onderscheiding voor het derde opeenvolgende jaar tot één van de beste werkgevers in België.
1920x1080_TE-2018_3.jpg
Volgens de inschatting van de jury heeft Audi Brussels in al zijn ondernemingsfacetten bewezen zeer goede arbeidsvoorwaarden te bieden. "Met toekomstgericht denken, doelgerichte opleidingen en met een innovatieve werkomgeving hebben we al een goede reputatie verworven. Nu gaan wij een stap verder en streven wij naar individuele werktijdmodellen zoals een "plus-minus-rekening" waarmee medewerkers hun loopbaan nog individueler kunnen vorm geven", verklaart Erik Prieels, Algemeen Directeur Human Resources.
1920x1080_A1511147-min.jpg
Vanaf dit jaar zal het personeel van Audi Brussels ertoe bijdragen om de toekomst van de elektromobiliteit vorm te geven: de onderneming zal de eerste volelektrische, op batterij gestuurde SUV van het Audi merk exclusief voor de wereldmarkt produceren. De fabriek krijgt hierdoor ook een eigen batterijproductie.
Het Top Employer Institut heeft in bijzondere mate de inspanningen van Audi Brussels gewaardeerd om nieuwe medewerkers aan te werven en de personeelsleden van de fabriek een opleiding te geven. Op vlak van kwalificatie, persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden en recruiting is Audi Brussels voorbeeldig, klonk het. Bovendien was het instituut vol lof over de gefundeerde loon- en vergoedingsconcepten (benefits and compensations).

Sinds 2012 bekleedt Audi Brussels bovendien de voortrekkersrol op het vlak van geassocieerd onderwijs in België. Het geassocieerd onderwijs creëert perspectieven voor jonge mensen en biedt de groep de mogelijkheid, uitermate goed gekwalificeerde en competente vakmensen op lange termijn aan te werven. Audi Brussels toetst daarbij telkens weer bestaande competentie- en kwalificeringsprofielen af en past zich aan de technologische ontwikkelingen aan.
1920x1080_TE-2018_4.jpg
Momenteel is Audi Brussels voornamelijk op zoek naar een groot aantal technisch geschoolde werknemers om samen met hen, aan een nieuw Audi e-tron succesverhaal te bouwen. "De hercertificiëring als "Top Employer" bevestigt dat we op goede weg zijn om van Audi Brussels een referentie-fabriek op vlak van electromobiliteit te maken. Daarvoor hebben we creatieve ingenieurs, techniekers en leidinggevende nodig", zegt Algemeen Directeur Prieels.

Niet alleen Audi Brussels behaalt een grote waardering als werkgever. Ook in Duitsland, Hongarije en Italië ontvangt Audi regelmatig topquoteringen voor zijn attractiviteit als werkgever. Audi China en Audi Japan zijn eveneens gecertificeerde "Top Employers".

Sinds 1991 onderscheidt het Top Employer Institute, werkgevers wereldwijd volgens een reeks welomlijnde criteria. Jaarlijks mogen zich in totaal zo’n 700 ondernemingen "Top Employer" noemen.