1920x1080_Q7 e-tron.jpg

Audi-Productienetwerk: startklaar voor elektromobiliteit

Audi bereidt zijn internationaal productieverbond voor op de mobiliteit van de toekomst: op de Brusselse vestiging begint in 2018 de serieproductie van de eerste puur elektrisch aangedreven SUV van Audi. De productievestiging zal hierdoor bovendien haar eigen batterijen produceren. De productie van de Audi A1 wordt door het Duitse bedrijf van Brussel overgedragen naar het Spaanse Martorell. De tot hiertoe in Spanje geproduceerde Audi Q3 zal in de toekomst in Győr (Hongarije) geproduceerd worden.

Van deze modelrotatie genieten alle vestigigingen binnen het globale Audiproductienetwerk. "De nieuwe productietoekenning aan de vestigingen verhoogt onze productie-efficiëntie en sterkt alle betrokken productiehuizen", zegt Rupert Stadler, CEO van AUDI AG. "Hierdoor liften we verdere synergien in het Volkswagen Concern en bundelen we belangrijke sleutelcompetenties". De beslissingen omtrent deze modellen verzekeren de werkgelegenheid en promoten de internationalisering van het productienetwerk.
1920x1080_A159057_large.jpg
Audi Brussels zal vanaf 2018 de eerste batterij-elektrische SUV van het vier-ringenmerk exclusief produceren voor de globale markt. Het op de IAA van 2015 in Frankfurt voorgestelde Audi e-tron quattro concept geeft een concreet beeld van de toekomstige seriewagen. De sportieve SUV plaatst zich tussen de Audi Q7 en de Audi Q5 in het productporfolio. Uitgerust met een sterke actieradius en drie elektromotoren, biedt het Audi e-tron model vernieuwing op vlak van sportiviteit, rijdynamiek en efficiëntie. Zijn reikwijdte van over 500 kilometer en het vermogen om snel op te laden verlenen hem de volle kundigheid voor alle dag.

De fabriek in Brussel krijgt hiertoe haar eigen batterijproductie. De Belgische vestiging wordt hierdoor een schakel voor elektromobiliteit in het Volkswagen Concern.
1920x1080_Martorell.jpg
Gezien de herstructurering wordt de tot hiertoe in Brussel geproduceerde A1 in de toekomst in de Spaanse Seat-fabriek in Martorell gebouwd. De Hongaarse Audi fabriek in Győr neemt dan weer de productie over van de Q3 die vandaag nog in Spanje geproduceerd wordt. De Hongaarse vestiging produceert reeds vier Audi modellen: de Audi A3 Limousine, de Audi A3 Cabriolet, de Audi TT en de Audi TT Roadster.