Studens FAQ's

FAQ

Welke documenten moet mijn aanvraag bevatten? Met welke aspecten moet ik rekening houden voordat ik solliciteer? Wat moet ik doen zodra mijn stage is bevestigd? Helpt Audi Brussels mij bij het vinden van verblijfplaats? Wordt de stage vergoed? ….

Bekijk de antwoorden op deze en nog veel meer vragen in onze FAQ!

1. Wat voor soort stage kan ik doen?

Je kunt kiezen voor een vrijwillige of verplichte stage. Je moet ingeschreven zijn voor een actieve, lopende studie in de Europese Unie of je zit tussen je bachelor- en masterstudies in.
2. Kan ik ook stagelopen bij Audi Brussels als ik niet ingeschreven ben aan een Europese universiteit?

Nee, je moet aantonen dat je momenteel bent ingeschreven voor een actieve, lopende studie in de Europese Unie. Komen je voor een Erasmus naar de Europese Unie, dan is het voldoende dat je ons je inschrijvingsbewijs stuurt.
3. Welke documenten moet mijn aanvraag bevatten en welke taal moet voor de documenten worden gebruikt?

Je sollicitatie moet een CV en een motivatiebrief bevatten waarin staat hoe lang je stage moet duren en wat je beschikbaarheid is voor de stage. Je kan je sollicitatie in het Nederlands, Engels, Frans of Duits sturen.
4. Kan ik ook een spontane aanvraag indienen?

Ja, geef wel duidelijk aan wanneer je zou willen starten met je stage en in welke afdelingen je geïnteresseerd bent.
5. Wanneer moet ik solliciteren voor een stage?

Om een stage bij Audi Brussels in orde te kunnen brengen, moeten we je sollicitatie uiterlijk drie tot vijf maanden voordat je wenst te starten, ontvangen.
6. Ik heb de stageplaats gekregen. Wat moet ik nu doen?

We sturen je een bevestigingsmail met alle benodigde informatie.
7. Wanneer begint mijn stage?

Je kunt het hele jaar beginnen. In overleg tussen jou en je begeleider concretiseren we de start- en einddatum van je stage.
8. Hoe lang duurt mijn stage?

Een stage bij Audi Brussels wordt aangeboden voor een periode van drie tot zes maanden. De tijd en duur worden bepaald op basis van je studievoorwaarden. We raden je aan om een stage van zes maanden bij ons te lopen, omdat je dan voldoende tijd hebt om Audi en je onderwerp te leren kennen.
9. Helpt Audi Brussels mij bij het vinden van een verblijfplaats?

Mocht je tijdens je stage naar Brussel willen verhuizen, dan heeft Audi Brussels een samenwerking met een makelaar die je kan helpen bij het vinden van een woning. Bovendien kan je op internet veel aanbiedingen in verschillende prijsniveaus vinden.
10. Wordt de stage vergoed?

Ja, zolang je onderwijsinstelling het toelaat. Bovendien kunnen Europese studenten die stage willen lopen in het buitenland zich aanvullend aanmelden voor ERASMUS aan hun universiteit.
11. Heb ik rustdagen?

Je hebt één rustdag per maand tijdens je werk bij Audi Brussels.
12. Kan ik mijn stagecontract verlengen/verkorten?

Ja, ervan uitgaande dat je een goede motivatie hebt en de instemming van beide partijen. De verlenging is minimaal drie weken en moet voor de 10e van je laatste maand worden bevestigd.
13. Tijdens mijn stage moet ik soms voor activiteiten naar school. Is Audi Brussels hierin flexibel?

We vinden het belangrijk dat je een goede balans hebt tussen je stage en de activiteiten van je opleiding. In overleg met je leidinggevende en het HR-team mag je enkele activiteiten voor school volgen.
14. En na mijn stage bij Audi Brussels?

Vond je je stage leuk en wil je opnieuw toetreden tot Audi Brussels, aarzel dan niet om onze huidige vacatures te bekijken. Misschien ben jij onze nieuwe toekomstige collega!
students

Geïnspireerd?

Ontdek ons aanbod