Een dag op het werk met Emmanuel Thayiminya

Emmanuel Thayiminya, onderhoudstechnieker bij Audi Brussels overdag, gepassioneerd visser na de uren.

Audi Brussels ID

  • Voornaam: Emmanuel
  • Naam: Thayiminya
  • Functie: onderhoudstechnieker
  • Takenpakket: oplossen van verschillende soorten pannes, van mechanisch en elektrisch tot issues met de robotica
  • Passie na de uren: vissen, zwemmen, joggen en tuinieren
  • Weetje: Emmanuel is naast een fantastische zanger in het lokale kerkkoor ook vertrouwenspersoon bij Audi Brussels
Meet the family_app_2.jpg

Actie voor het ochtendgloren

4u30

Opstaan! Na 13 jaar bij Audi Brussels ben ik de vroege ochtenduurtjes al goed gewoon. Na een verfrissende douche ben ik helemaal klaar voor de werkdag.
IMG-20200301-WA0017.jpg

5u15

Het ontbijt ’s ochtends laat ik aan me voorbijgaan: aan een glas water heb ik genoeg! Mijn vrouw maakte een heerlijk lunchpakket klaar: ik drop het in mijn rugzak en spring op de scooter.

5u35

Ik moet niet meer dan een paar kilometer afleggen om op het werk te geraken, superhandig! Nog even omkleden in de vestiaire en ik kan eraan beginnen.

6u

Het werk begint altijd met een debriefing van de andere teams met de GS. Ik bekijk welke problemen er gisteren waren, maak mijn planning en check aan welke productielijn ik nodig ben. Je moet je werk goed indelen, anders ben je in een gigantische fabriek als de onze constant op wandel.
20221212_104507.jpg

7u

Kleine pannes, grote pannes: overal waar het kan spring ik bij.

8u

Koffiepauze! In 10 minuutjes sla ik een praatje met een paar collega’s.

9u

Ik werk samen met tientallen mensen en moet altijd weten wie er in geval van problemen kan inspringen: van elektriciens tot programmeurs. Ik maak de juiste analyse, zodat we in geval van panne geen tijd verliezen.
20221208_200609.jpg

10u

Hongeeeer! Ik trek naar de groene zone of het restaurant. Heb ik geen lunchpakket mee, dan ga ik voor een gerecht met vis of een ratatouille van groenten met rijst. Smullen!

10u30

Tijdens onze ‘TPM’ onderhouden en reinigen we de installaties. We maken zalen schoon, bekijken repetitieve pannes en doen verdere verbeteringen aan installaties. Dagelijkse kost.

10u50

Zijn er reparaties van stukken nodig ? Moet er iets gelast worden ? We analyseren de geproduceerde wagens. Ook de batterij checken we grondig.

12u

Tijdens een break eet ik een stukje fruit of een klein dessertje…

12u10

… en daarna is het weer vooruit met de geit ! Ik sta steeds open voor vragen of bedenkingen van collega’s – als vertrouwenspersoon kunnen ze bij mij terecht.

14u

Na ettelijke duizenden stappen op de teller zit het werk er alweer op voor vandaag.

14u30

Tijd voor mijn passies. Naast het vissen en sporten ben ik ook bezig met gemeenschapswerk: ik onderhoud en manage het gebouw van onze plaatselijke kerk.
IMG-20210612-WA0008.jpg

15u30

Ik plan al een tripje om dit weekend te gaan vissen. Dat ik niet ver van het kanaal woon, is extra handig.

17u

Niet alle collega’s weten dit, maar ik zing ook heel erg graag. Tijd voor een repetitie met ons kerkkoor!

18u

Een wonder dat ik er nog de energie voor heb, maar ook ‘s avonds zit ik niet stil: ik wil absoluut mijn Master in Elektromechanica en Onderhoud halen. Dat de lessen tijdens corona vanop afstand waren, maakte het praktisch allemaal wel wat makkelijker…

18u30

Tijd voor een korte pauze! Mijn dochter fietst erg graag, dus ik haal mijn stalen ros van stal en doe met haar een toertje.

19u

Tijd voor deel twee van de elektromechanica-opleiding. Natuurlijk hoort daar ook een thesis bij. Ik probeer ‘s avonds nog wat te schrijven of te plannen.

22u30

Bedtijd! Ik ga niet te laat slapen, om morgen fris te beginnen aan een nieuwe dag in de fabriek.

Wanneer word jij lid van onze familie?

1080x1080-desktop-karriere-wer-wir-sind-2020.jpg
Emmanuel is één van onze 3.000 toffe collega's, maar we zijn nog op zoek naar tal van nieuwe mensen die onze Audi-familie willen vervoegen.