Audianers_Ugur-Poyraz_header.jpg

Deel uitmaken van een premiummerk, daar zijn we erg trots op

Je wil bij een van de paradepaardjes van de internationale auto-industrie komen werken en ambitieuze technologische uitdagingen helpen aangaan, om zo de milieuvriendelijke, zuinige en performante auto van morgen te kunnen bouwen?

U wil een van de mensen zijn die naar innovatie streven? Kom dan naar Audi Brussels en stort u in het grote avontuur dat Audi e-tron heet!

Audi Brussels nodigt u immers uit om een van zijn gepassioneerde medewerkers te worden die er trots op zijn dat ze als eersten en enigen ter wereld met veel spitstechnologie de e-tron maken.

Vandaag werken er meer dan 2700 geestdriftige medewerkers bij Audi Brussels, die zich laten leiden door de waarden waaraan het merk Audi zijn internationale bekendheid en succes dankt: kwaliteit, professionalisme en technologische uitmuntendheid. “Vorsprung durch Technik” (“Voorsprong door techniek”) is dan ook meer dan een slogan, het is een echte werkethiek voor iedere medewerker.

Om deze voortdurende kwaliteit te verzekeren, investeert Audi volop in de ontwikkeling en omkadering van zijn personeel. Via opleidingen, nieuwe productielijnen en het uitwisselen van knowhow in een internationale context bereidt Audi Brussels zich elke dag voor op de toekomst. Op een humane, professionele en altijd innovatieve manier.

We zijn gaan praten met Ugur Poyraz, die iets meer dan vier jaar installatie- en onderhoudstechnicus voor robotisering en automatisering is. Hij had het over de inhoud van zijn werk, toekomstige ontwikkelingen, zijn rol als opleider en de waarden die in de Audi-fabriek in Vorst worden toegepast.

Ugur, kan je ons vertellen hoe je in je huidige functie bent terechtgekomen?

“In het 5e en 6e jaar van mijn technische humaniora met als keuzevak elektricien - automatiseringsdeskundige had ik de gelegenheid om deel te nemen aan een associatieprogramma tussen mijn school (Instituut Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe) en Audi Brussels. Zo kon ik twee stages van een volledige maand lopen bij het bedrijf. Dankzij deze "specialisatie" kon ik rechtstreeks worden opgeleid in de robots die aan de productielijnen van het merk worden gebruikt.”

Wat is je huidige functie?

“Ik ben installatie- en onderhoudstechnicus voor robotisering en automatisering. Dat betekent dat mijn rol uit 3 hoofdfuncties bestaat: de installaties voorbereiden voor de verschillende productieoperatoren, eventuele pannes verhelpen en voortdurend de productiekwaliteit verbeteren door de kwaliteit van de installaties te verbeteren. Zo sluit mijn passie voor robotica en geautomatiseerde systemen mooi aan op mijn liefde voor de autosector, via uiteenlopende taken. De voortdurende kwaliteitseisen en het streven naar topprestaties werken bijzonder stimulerend en dragen in grote mate bij tot wat Audi vandaag is, nl. een premiummerk. We zijn er zeer trots om daar deel van uit te maken. We zijn de enigen ter wereld die het nieuwe model e-tron maken, dat de toekomst vertegenwoordigt. Onze rol in Brussel had al veel potentieel en dit wordt nu enkel nog belangrijker.

We zijn allemaal bereid om te worden opgeleid of om onze knowhow, ervaring en kennis te delen. Een van de aantrekkelijke kanten van mijn werk, die bijdragen tot de diversiteit ervan, is dat ik stagiairs mag opleiden in automatisering, elektriciteit, mechanica en programmering, via opleidingsprogramma’s van Audi Brussels - zogenaamd “geassocieerd onderwijs” - die te vergelijken zijn met een duale of alternerende opleiding. Ik wil jongeren de kans bieden die ik zelf heb gekregen. Doorgeven wat ik heb geleerd, op het vlak van technische en kwaliteitseisen, geeft veel voldoening en past perfect bij de filosofie van het merk. Bovendien worden goede stagiairs doorgaans meteen aangeworven na hun stage; dat ik hen kan helpen om het vereiste niveau te behalen, geeft me veel voldoening.”

Hoe zie je de toekomst?

“Dat Audi voor de site in Vorst koos om het e-tronmodel te produceren, dat boordevol spitstechnologie zit en de toekomst van het merk vertegenwoordigt, maakt ons uitermate trots en gerust in de toekomst. Het is tegelijk een erkenning van de kwaliteit van ons werk en een garantie dat de site op lange termijn blijft bestaan. Meewerken aan een project dat een idee geeft van de toekomst, gebaseerd op hernieuwbare technologie, is ook een zeer opwindende uitdaging. Via ons beroep dragen we bij tot technologische vooruitgang en een meer verantwoorde consumptie, om het milieu te beschermen. Deel uitmaken van dit toekomstproject bij een internationaal gerenommeerd premiummerk is zeer dankbaar werk!”

Bron: Références Le Soir