De directie van Audi Brussel

Onderneming

  • 1920x600_AudiBx.jpg
1920x600_AudiBx.jpg

De ruggengraat van Audi Brussels

Het is waarschijnlijk het meest opwindende tijdperk dat de automobielindustrie ooit heeft gekend. Digitalisering, duurzaamheid en verstedelijking zijn de megatrends die de veranderingen in consumentenbehoeften, waardeketens en bedrijfsmodellen aandrijven. Audi is klaar voor de uitdaging!

Het veranderingsproces is al duidelijk merkbaar in onze Brusselse fabriek. Sinds 2018 zijn we verantwoordelijk zijn voor de productie van Audi’s allereerste volledig elektrische model. Dit ambitieus pad vereist expertise, maar ook een samenwerkingscultuur gebaseerd op waarden zoals integriteit, erkenning en de moed om te veranderen. De directie bij Audi Brussels kan zich verlaten op zijn lange ervaring en knowhow om de basis te vormen voor een vlotlopend en verantwoordelijk bedrijfsmanagement. Hierdoor kunnen we onze werknemers de best mogelijke arbeidsomstandigheden bieden om hun creativiteit te uiten en innovaties aan te drijven.
Volker Germann_NIO.jpg

Volker Germann

Algemeen Directeur Techniek en Logistiek en Woordvoerder van het Directiecomité sinds 1/04/2019

Volker Germann werkt al vele jaren succesvol voor het Volkswagen-concern en Audi. De ingenieur sloot zijn studie aan de Fachschule für Technik in Mannheim af en begon in 1986 zijn carrière bij VW als bediende in de centrale planning lak en montage. In 2009 werd hij fabrieksdirecteur bij VW do Brasil in de vestiging in Curitiba. In 2016 werd Volker Germann fabrieksdirecteur van de joint venture FAW-Volkswagen in het Chinese Changchun. In deze stad met circa zeven miljoen inwoners worden de modellen Audi A4 L, Audi A6 L, Audi A6 L e-tron, Audi Q3 en Audi Q5 L gebouwd voor de Chinese markt.
1800x1200_Christoph-Herzig.jpg

Christoph Herzig

Algemeen Directeur Financiën sinds 1/04/2017

Christoph Herzig studeerde in 1998 af als industrieel ingenieur. Naast zijn moedertaal, het Duits, spreekt hij vloeiend Engels en Nederlands en Frans op een gemiddeld niveau.

Zijn carrière van nu bijna 20 jaar binnen de Audi-groep, begint na zijn afstuderen in 1998 als trainee om nadien het controlling team van de productie te vervoegen. Binnen de controlling oefent hij verschillende functies uit om in 2004 een leidinggevende functie op te nemen. Als hij in 2006 tot manager benoemd wordt, leidt hij de controlling voor de afdelingen productiecoördinatie en logistiek. Twee jaar later, in 2008, verhuist Christoph Herzig naar China om de afdelingen fabrieks- en investeringscontrolling te leiden. Bij zijn terugkeer in Duitsland in 2011, wordt hij senior manager benoemd en leidt hij de productiecontrolling in Neckarsulm. Bij Audi Brussels staat hij aan het hoofd van zowel de financiële afdelingen zoals boekhouding, aankoopdienst en controlling als de informatica-afdeling en de juridische afdeling.
B-S_Erik-Prieels-1.jpg

Erik Prieels

Algemeen Directeur Human Resources sinds 1/01/2018

Erik Prieels heeft op 1 januari 2018 de functie van Algemeen Directeur Human Resources en Arbeidsorganisatie overgenomen. Hij was voordien personeelsverantwoordelijke bij Audi Brussels, maar begon zijn carrière in de Operationele Logistiek. Daarna werkte hij enige tijd in het Voorseriecenter van de voormalige VW-fabriek in Brussel, waarna hij terugkeerde naar de Logistiek. In 2007 werd hij de verantwoordelijke van de Logistiek bij Audi Brussels en in 2012 nam hij de leiding van de operationele HR-taken op zich. Met de benoeming van Erik Prieels krijgt de bedrijfsleiding van Audi Brussels er een ervaren HR-manager bij.