De directie van Audi Brussel

Onderneming

  • 1920x600_AudiBx.jpg
1920x600_AudiBx.jpg

De ruggengraat van Audi Brussels

Het is waarschijnlijk het meest opwindende tijdperk dat de automobielindustrie ooit heeft gekend. Digitalisering, duurzaamheid en verstedelijking zijn de megatrends die de veranderingen in consumentenbehoeften, waardeketens en bedrijfsmodellen aandrijven. Audi is klaar voor de uitdaging!

Het veranderingsproces is al duidelijk merkbaar in onze Brusselse fabriek. Sinds 2018 zijn we verantwoordelijk zijn voor de productie van Audi’s allereerste volledig elektrische model. Dit ambitieus pad vereist expertise, maar ook een samenwerkingscultuur gebaseerd op waarden zoals integriteit, erkenning en de moed om te veranderen. De directie bij Audi Brussels kan zich verlaten op zijn lange ervaring en knowhow om de basis te vormen voor een vlotlopend en verantwoordelijk bedrijfsmanagement. Hierdoor kunnen we onze werknemers de best mogelijke arbeidsomstandigheden bieden om hun creativiteit te uiten en innovaties aan te drijven.
1920x1080_VoGe.jpg

Volker Germann

Algemeen Directeur Techniek en Logistiek en Woordvoerder van het Directiecomité sinds 1/04/2019

Volker Germann werkt al vele jaren succesvol voor het Volkswagen-concern en Audi. De ingenieur sloot zijn studie aan de Fachschule für Technik in Mannheim af en begon in 1986 zijn carrière bij VW als bediende in de centrale planning lak en montage. In 2009 werd hij fabrieksdirecteur bij VW do Brasil in de vestiging in Curitiba. In 2016 werd Volker Germann fabrieksdirecteur van de joint venture FAW-Volkswagen in het Chinese Changchun. In deze stad met circa zeven miljoen inwoners worden de modellen Audi A4 L, Audi A6 L, Audi A6 L e-tron, Audi Q3 en Audi Q5 L gebouwd voor de Chinese markt.
1920x1080_OlSt.jpg

Oliver Stein

Algemeen Directeur Financiën sinds 1/04/2021

Oliver Stein behaalde zijn diploma economie aan de Ruprecht-Karls-Universiteit in Heidelberg en bekleedt al meer dan 18 jaar leidinggevende functies in de Volkswagen-groep. In 2003 nam hij zijn eerste functie bij Audi over als Managing Director voor de eigen Retail-activiteiten. Van 2006 tot 2008 was Stein Managing Director Finance bij Seat Duitsland.

Als Vice President en Chief Financial Officer van Audi of America sinds 2009 was hij verantwoordelijk voor financiën en organisatie in één van de belangrijkste markten van de Groep. In dezelfde rol was hij ook verantwoordelijk voor Audi Canada en Automobili Lamborghini America.

In 2012 werd hij benoemd tot Hoofd Financiën, Controle en Organisatie en Strategie van Audi Sport GmbH (voorheen quattro GmbH), Audi's high-performance autodivisie voor RS- en R-modellen, exclusieve voertuigpersonalisatie en costumer racing. In 2018 nam hij de rol van Executive Director Finance & IT bij Ducati Motor Holding over. Sinds 1 april 2021 staat hij aan het hoofd van zowel de financiële afdelingen zoals boekhouding, aankoopdienst en controlling als de informatica- en de juridische afdeling.
1920x1080_ErPr.jpg

Erik Prieels

Algemeen Directeur Human Resources sinds 1/01/2018

Erik Prieels heeft op 1 januari 2018 de functie van Algemeen Directeur Human Resources en Arbeidsorganisatie overgenomen. Hij was voordien personeelsverantwoordelijke bij Audi Brussels, maar begon zijn carrière in de Operationele Logistiek. Daarna werkte hij enige tijd in het Voorseriecenter van de voormalige VW-fabriek in Brussel, waarna hij terugkeerde naar de Logistiek. In 2007 werd hij de verantwoordelijke van de Logistiek bij Audi Brussels en in 2012 nam hij de leiding van de operationele HR-taken op zich. Met de benoeming van Erik Prieels krijgt de bedrijfsleiding van Audi Brussels er een ervaren HR-manager bij.